Blokzijl

zijn kwaliteitsfilm

In het kort…

anwbBert Haanstra’s speelfilm Dokter Pulder zaait
papavers is voor een belangrijk deel opgenomen
in Blokzijl.

Horeca langs de route

Bert Haanstra punten

Noorderkade
Havenkolk
Bierkade

Van het pad

Slapen op de filmlocatie Noorderkade 13*.
Dat kan, mooie kamer met uitzicht op de Kolk.
Prijs: € 25,- p.p. incl. ontbijt. (ook beschikbaar voor vrienden op de fiets)
Mail voor reservering of info naar: linda.en.mechtild@gmail.com
* zie pag. 151 van ‘In het voetspoor van Bert Haanstra’

B&B De Paasloërhof
Het dorp Paasloo, grenzend aan Nationaal Park Weerribben-Wieden, ligt ten noorden van Blokzijl en Giethoorn op 10,5 km, respectievelijk 9,5 km. Een mooie overnachtingsplek voor bijvoorbeeld een tweedaagse wandeltocht.

Heeft u ook een opmerking of aanvulling over deze wandeling? Laat het ons weten via de mail!

wandelaarAfstand: 11,2 kilometer

Vestingstadje Blokzijl en het waterstreekdorp Giethoorn liggen, geografisch gezien, op korte afstand van elkaar. Dankzij Bert Haanstra’s speelfilms Fanfare en Dokter Pulder zaait papavers zijn deze plaatsen nu verbonden. Anders gezegd, van Pulder naar Fanfare, een afwisselende wandelroute van Blokzijl naar Giethoorn.

De opnamen van Dokter Pulder zaait papavers, door Haanstra kortweg Pulder genoemd, vinden voor een belangrijk deel in Blokzijl plaats. Het vestingstadje verloor zijn functie als havenstad na de inpoldering van de Noordoostpolder.

Bert Haanstra’s film Dokter Pulder zaait papavers is gebaseerd op Antoon Koolhaas novelle ‘De nagel achter het behang’. Koolhaas herschreef het scenario in Hotel Hamdorff (wandeling Laren).
De film kent voortreffelijke acteurs en actrices zoals Kees Brusse, Dora van der Groen, Ton Lensink, Peter Römer, Henny Orri en Sacco van der Made.

Wandel en beleef de schitterende openingsscène, het fraaie woonhuis/praktijk van Dokter Pulder en de andere filmplekjes in Blokzijl.