Vlnr: Ronald van de Vate, Rimko Haanstra, Jeroen Krabbé en Jurre Haanstra. Foto: Wim Nieuwenhuis

Meppeler Courant besteed aandacht aan wandelroute Diever

Op 3 juli jl. publiceerde de Meppeler Courant een artikel over het fanfare concours in Diever. Tevens wordt de Bert Haanstra wandeling in Diever vermeld.

> lees hier het artikel

Wandelen met Bert Haanstra in Middelburg en ZeeuwsVlaanderen

Er zijn nu twee wandelfolders beschikbaar, waarin filmlocaties van Bert Haanstra  zijn opgenomen in Middelburg, IJzendijke en Biervliet. In het kader van de herdenking van Haanstra’s geboortejaar publiceerde Ronald van de Vate afgelopen april het boek In het voetspoor van Bert Haanstra. Daarin heeft hij negen wandelingen opgenomen in regio’s en steden, waar Haanstra filmde. In het boek is Veere één van de locaties. Als aanvulling op het boek zijn er sinds kort twee folders beschikbaar met wandelingen langs filmlocaties in Middelburg en ZeeuwsVlaanderen. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte Haanstra in 1983 de promotiefilm Nederland. Daarvoor filmde hij
Middelburg vanuit de lucht. In Biervliet filmde hij voor Delta Phase 1 de gebrandschilderde ramen in de Nederlands Hervormde kerk. De folkloristische dag van IJzendijke vond hij geschikt voor zijn documentair portret van Nederland in 1983.

Bron: Jan van Damme © Provinciale Zeeuwse Courant, 2 september 2016

Nieuwe wandeling Utrecht uit!

De nieuwe wandeling is qua route enigszins aangepast en zijn twee nieuwe ‘Haanstra’ filmpunten toegevoegd.

Aandacht voor uitgave in Shell’s Voeksnieuws

In het maandblad Voeks, van de vereniging van oud-employés der “Koninklijke/Shell”, verscheen onlangs een artikel over de wandelgids. U kunt het artikel hier lezen.

Scheldestromen

Het blad Scheldestromen (zomernummer) besteedt aandacht aan de Bert Haanstra wandelgids. Bekijk hier het artikel..

Interview op RTV Utrecht

Op donderdag 19 mei heeft het Radio Utrecht programma ‘Aan tafel’ aandacht besteed aan het boek ‘In het voetspoor van Bert Haanstra’.  Conny Kraaijeveld ging in gesprek met Ronald van de Vate. Beluister hier de uitzending.

Biltsche Courant: Wandelboek Bert Haanstra volgt het spoor van het leven filmmaker

In de editie van 11 mei 2016 besteed de Biltsche Courant aandacht aan de wandelgids door middel van een interview met de auteur, Ronald van de Vate.

> Lees het gehele artikel hier.

RTV Oost besteed aandacht aan wandelgids

RTV Oost heeft maandag 25 april jl. aandacht aan de wandelgids besteed. Auteur Ronald van de Vate was te gast in de studio. Bekijk hier de uitzending.

Dagblad Trouw wandelt in Leerdam

Op zaterdag 23 april 2016 is er in de weekendbijlage Tijd (rubriek: Het Mooiste Nederland) van Dagblad Trouw een artikel verschenen over de wandeling Leerdam. U kunt het artikel van Sarah-Mie Luyckx hier lezen.

Goor en Bert Haanstra nu ook door wandelpad met elkaar verbonden

Zondag 17 april 2016 is het Bert Haanstrapad in Goor officieel geopend door burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente.
> Lees het gehele artikel
Bron: Dagblad Tubantia, 18 april 2016

In het voetspoor van Bert Haanstra op NPO Radio5

Op 7 april is in het radioprogramma Wekker-Wakker van Omroep Max aandacht besteed aan de wandelgids.

> website Wekker-Wakker